DI: Rootsi ärimees sai Pauligi-tehinguga ülirikkaks

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Santa Maria maitseaineid
Santa Maria maitseaineid Foto: Egert Kamenik

Soome maitseainetetootja Santa Maria rajanud perekonda kuuluv Lars-Olof Mattson loobus hääleõigusest suuraktsionäri Pauligi kasuks.


Pauligile kuulus juba varasemast ajast 80 protsenti Santa Maria aktsiaid, kuid vaid pool hääleõigusest, vahendas Kauppalehti. Edaspidi on Mattsonil 40 protsenti hääleõigusest ja ta istub koos poegadega endiselt firma nõukogus.

Ajalehe Dagens Industri (DI) tagasihoidlike arvestuste järgi teenis Mattson Pauligiga sõlmitud tehingu tagajärjel 400 miljonit eurot (6,3 miljardit krooni). Ärimees ise pole tehingut kommenteerinud.

Perefirmast Paulig sai Mattsonite perefirma osanik juba 1980ndate lõpus. Selle aastatuhande alguses ostis Paulig ära kahe muu suuraktsionäri aktsiad ja neli aastat tagasi loobus Mattson Santa Maria tegevjuhi kohast ja osadest aktsiatest.

«Sõlmisime tookord lepingu, et hääleõigus jääb mulle alles neljaks aastaks,» kommenteeris Mattson.

Santa Maria 2009. aasta käive oli DI andmetel 400 miljonit eurot, kasum enne makes aga 30 miljonit eurot. Firmas töötab üle 1200 inimese.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles