Kõrvemaal saab suusatada 1,5 kuni 65 km rajal

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusataja.
Suusataja. Foto: Liis Treimann

Tallinnast 56 km kaugusel Kõrvemaal saab suusatada mitmel eri pikkusega rajal, kelgutada ja uisutada ning sõita lumerõngaga.


Kõrvemaa matka- ja suusakeskus on praegu nädalalõppudel külastajaist tulvil, vabu majutuskohti jagub vaid nädala keskel. Sel neljapäeval ja reedel on ka kaks seminari ja laupäeval peab üks seltskond palkmajas sünnipäeva.

Teenuste juhi Sven Luksi sõnul on suusakeskuse külastajate kasutuses rajad pikkusega 1,5; 3; 5; 19 ja 24 kilomeetrit. Sisse on aetud nii klassika- kui uisurajad. Kokku on võimalik sõita 65 kilomeetrit, mille hulka kuulub ka 10 kilomeetri pikkune Jänedalt Neljärvele ja Aegviidule kulgev nn presidendirada.

Rajad on tähistatud, kuid loodusliku valgustusega. «Meil on nii, et päeval paistab päike ja öösel kumab kuu,» naljatas Luks. Kui mõnest tõukefondist raha saab, võib tulla kõne alla ka ühe raja valgustamine, sest projekt selleks on olemas.

Suusakomplekti laenutus maksab lastele kuni 12 aastat tunniks 40 krooni ja kogu päevaks 100 krooni. Üle selle vanuse tuleb tunni eest välja käia vastavalt 60 ja 150 krooni. Arvestus käib poole tunni täpsusega.

Majutuse hinnad kõiguvad 250 ja 300 krooni vahel ühe inimese eest ja kokku mahub keskusse ööbimad 31 inimest. Eraldi palkmaja, kuhu mahub 6 inimest, maksab 1500 krooni.

Kõrvemaa suusaradade hoolduse kulud kannavad ühiselt neli ümbruskonna valda. MTÜ Kõrvering kasutab selleks Eesti Terviseradade rajatraktorit, mis sõidab kord nädalas kõik rajad läbi. Radade äärde jäävad keskused panustavad igaüks vastavalt võimalustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles