HEI: kellelt saavad erksad ettevõtted raha küsida?

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Svetlana Zaitseva / Õhtuleht

EASi ajakiri

HEI

koostas ülevaate investeerimisfirmadest, kust erksad ettevõtted praegusel ajal tootearenduseks raha küsida võiksid.


Ambient Sound Investments: Skype'i eestlastest kaasasutajate investeerimisfirma, mis otsib aktiivselt hea kasvupotentsiaaliga varase faasi tehnoloogiaettevõtteid tervest maailmast.

Askembla Asset Management: Rootsi päritolu erakapitalifirma, mis keskendub kasvuettevõtetele Kesk- ja Ida Euroopas.
14 aastaga on Askembla Baltikumi paigutanud üle saja miljoni euro (1,5 miljardi krooni). Praegu luuakse uut fondi Askembla III atraktiivseteks lähiaastate investeeringuteks Baltimaades.

Astrec Invest: äriingli ja endise võidusõitja Marek Kiisa tänavu loodud investeerimisfirma, mis otsib telekommunikatsiooni ja meediaga seotud investeerimisprojekte.

BaltCap: Üks Baltimaade pikema ajalooga, alates 1995. aastast tegutsev riski- ja erakapitaliinvestor, kes pakub omakapitali kasvuettevõtetele. Seni teinud 38 investeeringut, millest nüüdseks väljutud 24-st.

Cresco: 1995. aastal alustatud investeerimispanganduse ja riskikapitali investeerimisfirma, mis kuulub Tõnu Laagile ja Olev Schultsile ning pakub kapitali Eesti ja Baltimaade kiiresti kasvavates sektorites tegutsevatele ettevõtetele.

Eesti Arengufond: riiklik riskikapitalifond, mis teeb arenguseiret ning investeerib seemne- ja stardifaasis olevatesse globaalse kasvupotentsiaaliga Eesti ettevõtetesse.

Hanseatic Capital Estonia: üks väheseid mezzanine- (ehk allutatud laen) tüüpi investeeringutele keskenduvaid Eesti firmasid, kelle fookuses asuvad positiivse rahavooga kasvuettevõtted Baltikumis ja Poolas.

MTVP: Allan Martinsoni investeerimisfirma, mille fookuseks on tehnoloogia, meedia ja telekommunikatsiooni valdkonnas eelispositsioonis olevad ettevõtted Venemaal, Baltimaades ning Kesk-ja Ida-Euroopas.

IPC Investment Group: Rumeenia kinnisvarainvesteeringutega alustanud investeerimisfirma, mis on rahastanud kasvufaasis ettevõtteid Eestis, Hollandis ja Rumeenias. Mitu Rumeenias varakult tehtud kinnisvarainvesteeringut on nüüdseks edukalt realiseeritud.

Pioneer Engineering Group: Andres Soojärve, Ivo Tahki ja Urmas Peikeri metallitööstuse ja masinaehituse allhanketoodangu turundusettevõte, mis otsib investeerimisvõimalusi kasvupotentsiaaliga firmadesse.

Redgate Capital: investeerimispanganduse ja varahaldusteenuseid pakkuv ettevõte, fookusega Baltikumis, Venemaal ja SRÜ riikides. Ettevõtte võtmeisikuks on Veikko Maripuu ning investoriteks äritrio Armin Kõomägi, Indrek Prants ja Sven Mansberg ning Ambient Sound Investments.

Unitree Group: Aivar Brocki ja Kaspar Jänese investeerimisfirma, mis tegutseb Baltimaades ning Kesk- ja Ida-Euroopas eesmärgiga kasvatada varase tegutsemisfaasi ettevõtted strateegilise investori jaoks sobivateks.

WNB Project: kinnisvaraarenduse baasilt välja kasvanud ärimeeste Ivar Siimari ja Guido Kundla investeerimisfirma, mis teeb varase faasi investeeringuid tehnoloogiaettevõtetesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles