Padar: kõrge töötuse tase pole euro teel takistuseks

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Priit Simson.

Endine rahandusminister ja europarlamendi saadik Ivari Padar kinnitas Kuku raadio hommikuprogrammile «Ärataja», et töötuse kõrge määr ei pruugi olla takistuseks Eesti liitumisel euroga.


Padari sõnul on töötuse teema europarlamendi igapäevastes aruteludes väga teravalt üleval. Ta lisas, et just eile õhtul lõppes uue rahandusvoliniku Olli Rehni kuulamine, kus kolme tunni jooksul töötuse ja majanduskriisist väljatulemise strateegiaid tõsiselt vaagiti.

«Aga fakt on see, et euro kasutuselevõtuks on väga selged kriteeriumid, mis mõõdavad inflatsiooni, eelarve defitsiiti ja riigi võlakoormust ning töötuse määra ei ole nendes kriteeriumites sees,» lisas Padar. Ta märkis, et Eesti kontekstis on selge, et euro kasutuselevõtt on ravim, selleks et majanduskriisist välja tulla ja uued töökohad saaks tekkida.

«Mis puudutab eilset arutelu, siis toodi seal esile kaks riiki - Kreeka, kus on hästi suur eelarvedefitsiit ja positiivse näitena Eesti, kus on suudetud keerulises olukorras mõistlikult reageerida ja oma eelarvet korras hoida,» rääkis Padar.

Mitmed poliitikud, näiteks Isamaa ja Res Publica Liidu esimees Mart Laar, on avaldanud arvamust, et töötuse kõrge määr võib saada takistuseks euroga liitumisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles