Ametiühingud: töötajad, te olete üksi kaitsetud

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametiühingute meeleavaldus Riias seimi ees.
Ametiühingute meeleavaldus Riias seimi ees. Foto: Mihkel Maripuu

Ametiühingute keskliit soovitab kõikidel töötajatel kaaluda oma töökohal ametiühingu loomist, kuna üheskoos on majanduslanguse jätkudes lihtsam seista oma töötingimuste ja palgataseme eest.


Ametiühingute keskliidu palgasekretäri Kaja Toomsalu sõnul on majanduskriis toonud väga teravalt nähtavale vajaduse kollektiivlepingute järele.

«Meie juristid näevad iga päev, kui kaitsetud on tööandja voli ees inimesed individuaalse töölepinguga. Seal, kus ametiühing on sõlminud kollektiivlepingu, ei saa aga tööandjad nii kergekäeliselt inimeste töötingimusi ja sissetulekut mõjutavaid otsuseid langetada,» selgitas ta.

Toomsalu sõnul peaksid aga sellele vaatamata kõik töövõtjad seisma oma praeguste töötingimuste ja töötasu säilimise nimel, sest aasta teisest poolest alates prognoosivad majandusteadlased olukorra paranemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles