Kriis sunnib armunuid end uuest küljest paljastama

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suhte toimimiseks tuleb avameelne olla ka rahaasjades.
Suhte toimimiseks tuleb avameelne olla ka rahaasjades. Foto: Caro / Scanpix

Kehvad ajad majanduses mõjutavad ka paarisuhteid ja sunnivad armunuid üksteisele paljastama seda, mida varem varjati, näiteks oma rahakoti sisu.

Kuidas kaaslasele oma rahaasjadest rääkida, õpetab hiljuti ilmunud ingliskeelne raamat «Get Financially Naked». Raamatu ühe kaasautori Manisha Thakori sõnul pelgavad inimesed oma rahaasjadest kallimale rääkida ja tunnevad oma teenistuse, finantsteadmiste ja rahaga ümberkäimise pärast sageli häbi, vahendas Reuters.

Siiski on majanduskriis sundinud paare nendel teemadel rohkem rääkima ja oma rahakoti sisu kaaslasele näitama. «Töö kaotamine, sundpuhkusele saatmine või töötundide kärpimine sunnib seda teemat üles võtma,» ütles Thakor.

Samas märkis ta, et armunutel tuleks rahaasju arutada ka muidu ja teha seda täpselt samal moel kui analüüsida omavahelist füüsilist, vaimset, emotsionaalset ja intellektuaalset sobivust.

Thakor tõi näiteks paari, kus üks armastab kulutada ja teine koguda. Sellises olukorras on vaja asjad läbi rääkida ning jõuda kompromissini. Selline paar võiks Thakori soovitusel kokku leppida summas, mida võib vabalt kulutada ning millest suuremaid kulutusi tehes tuleb teiselt luba küsida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles