Peaministri telefonikõne tõi Lätisse 600 uut IT-töökohta

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomlastele ja Soomes elavatele eestlastele tehti soodusportaal.
Soomlastele ja Soomes elavatele eestlastele tehti soodusportaal. Foto: SCANPIX

Põhjamaade suurim IT-taristu pakkuja Atea teatas eelmisel nädalal, et plaanib lähiaastatel investeerida 14 miljonit eurot oma Riias asuva teeninduskeskuse laiendamiseks, ühtlasi luuakse sellega juurde 600 uut töökohta. Atea Eesti üksuse tegevjuhi Toomas Mõttuse sõnul sai investeering alguse Läti peaministri telefonikõnest ettevõtte peadirektorile.

«Asi ei olnud selles, et Riia on Baltikumi pealinn ja see on kõige parem koht kus kontorit pidada, asi oli selles, et Läti valitsusega koos saadi soodustused, tänu millele otsustas Atea oma teeninduskeskuse sinna rajada,» selgitas Mõttus, lisades, et lisaks maksusoodustustele maksis kohalik ettevõtluse arendamise asutus osa töötajate kolimisega seotud kuludest kinni.

Mõttuse sõnul tegi Läti valitsus investeeringu endale võitmiseks väga aktiivselt tööd.

«Läti peaminister helistas isiklikult Atea peadirektorile Norras ning pakkus selliste tingimustega tehingut, mis läkski läbi,» rääkis Mõttus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles