Schulz Tallinnas: EL-i eelarve vastuvõtmine on kinni liikmesriikides

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teisipäeva õhtupoolikul külastas Euroopa Parlamendi president Martin Schulz Viljandi gümnaasiumi.
Teisipäeva õhtupoolikul külastas Euroopa Parlamendi president Martin Schulz Viljandi gümnaasiumi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Venitamine Euroopa Liidu pikaajalise eelarvega ei ole Euroopa Parlamendi presidendi Martin Schulzi sõnul kinni parlamendis, vaid liikmesriikides.

«Probleem on liikmesriikides, kes varem kokkulepitud kompromissist kinni ei taha pidada, » rääkis Schulz Tallinnas toimunud briifingul.

Konkreetseid liikmesriike Schulz ei nimetanud, kuid viitas näitaks Suurbritanniale.  

Euroopa Liidu pikaajaline eelarve 2014-2020 ootab praegu Euroopa Parlamendi heakskiitu. Hääletus selle dokumendi üle on tõenäoliselt parlamendi oktoobrikuise Strasbourgi täiskogu päevakorras.

Oma ettekandes rääkis Schulz ka sellest,  et selleks, et vastu seisa USA-le või Aasiale peab Euroopa Liit tegutsema tervikuna ning ei saa olla rahvuslike huvide pikendus.

Euroopa Parlamendi president Martin Schulz kohtus  oma kolmepäevasel visiidil Eestisse ka siinsete riigijuhtidega, vahetas mõtteid erinevate huvigruppide esindajatega, pidas kõne Tartu Ülikoolis ning arutles noorte võimaluste üle Viljandi õpilaste ja õpetajatega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles