Kinnisvaraturu aktiivsus püsib 2012. aasta tasemel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui kodu müüa ei soovita, kuid kulud on ühele inimesele siiski liiga suured, tasub mõelda näiteks üürilise leidmisele.
Kui kodu müüa ei soovita, kuid kulud on ühele inimesele siiski liiga suured, tasub mõelda näiteks üürilise leidmisele. Foto: SCANPIX

Pindi Indeks tõusis septembris 1,6% võrra, andes 17 Eesti suurema linna tehingute kaalutud keskmiseks hinnaks 970 eurot. Augustis oli antud suurus korrigeeritud andmetel 954 €/m².

Kui augustis tehti antud linnades 1130 korteriomandi tehingut, siis septembris aktiivsus püsis, jäädes 1106 tehinguni. Pindi Kinnisvara analüütik Siim Simson ütles, et erinevalt oodatus on suve lõpukuudel jäänud turg 2012. aastaga võrreldes sarnasele tasemele, teatas Pindi Kinnisvara.

«Kõik märgid viitasid, et 2013. aasta tuleb kinnisvaraturul eelkõige noorte toel aktiivsem, ent nende optimism on asendunud ettevaatlikkusega, mis annab ka elukondlikul turul tunda,» lausus Simson.

Võrdluseks - mullu augustis tehti indeksilinnades 1125 ja septembris 1086 korteriomandi tehingut.

Võrreldes hinnatipuga aprillis 2007 on indeks languses veel 31 protsendiga. Võrreldes viimaste aastate madalaima punktiga juulis 2009. aastal (624,2 €/m²) on Pindi Indeks 55,3 protsendi võrra kõrgemal.

Pindi Kinnisvara koostatud hinnaindeks võtab arvesse kõigis maakonnakeskustes, lisaks Kohtla-Järve ning Narva linnas tehtud korteriomandite ostu-müügitehingute kaalutud keskmise ruutmeetrihinna. Tegemist on väärtusega, mis hõlmab ligi 800 000 elaniku eluaset läbi kümne aastase ajaloo.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles