Nordecon ei tunnista Tivoli Arenduse nõuet

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordecon ei tunnista Tivoli Arenduse nõuet.
Nordecon ei tunnista Tivoli Arenduse nõuet. Foto: Margus Ansu / Postimees

Arco Vara kontserni kuuluv Tivoli Arendus esitas septembri lõpus Nordeconi vastu 1,9 miljoni euro suuruse nõude, Nordecon seda nõuet ei tunnista.

Tivoli Arendus OÜ teatas 30. septembril, et on esitanud Nordecon AS-i vastu nõude summas ligikaudu 1,9 miljonit eurot tulenevalt poolte vahel mullu 21. mail sõlmitud ja hilisemalt ka ennetähtaegselt lõpetatud projekteerimis- ja ehitustööde töövõtulepingust.

Nimetatud nõudekirjas teavitas Tivoli Arendus Nordeconi, et nõudesumma mittetasumisel hiljemalt 20. septembriks kavatseb ta realiseerida Nordecon poolt ehituslepingu tagatiseks antud pangagarantii summas ligikaudu 1,3 miljonit eurot.

Arvestades eelkõige, et Tivoli Arendus ei esitanud lepingu kehtivuse ajal ehitusluba, on tänaseks lepingu aluseks olevad kinnistud võõrandanud ning sisuliselt Tivoli projekti arendamisega enam ei tegele, esitas Nordecon 13. septembril Harju maakohtusse hagi, et peatada pangagarantii pahatahtlik realiseerimine.

Kohus rahuldas Nordeconi taotluse 16. septembril ning keelas garantii väljastanud pangal garantiikirja alusel väljamaksete tegemise Tivoli Arendusele.

Täna teatas Nordecon, ei tunnista Tivoli Arenduse esitatud nõuet. Nordeconi enda nõue  Tivoli Arenduse vastu on  ligikaudu 200 000 eurot  ning on seotud peamiselt lepingu täitmise käigus teostatud tööde eest tasumata arvetega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles