Janek Mäggi: eesti mehed teevad liiga vähe tööd

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kommunikatsioonibüroo Powerhouse juhataja Janek Mäggi.
Kommunikatsioonibüroo Powerhouse juhataja Janek Mäggi. Foto: Peeter Langovits

«Ma tahaksin kutsuda eesti mehi üles lõpetama see laisklemine ja puhkamine, mida oleme viimased 20 aastat teinud,» alustas Eesti Tervise Fondi korraldatud konverentsil «Mehe tervis» oma humoorikat kõnet suhtekorraldaja Janek Mäggi.

«Eestist on Soome elama asunud 38 000 inimest. Miks nad seal on? Üks olulisemaid põhjuseid on see, et nad teevad seal tööd, milleks suurt õppida pole vaja. See ei nõua vaimset pingutust,» rääkis Mäggi.

Suhtekorraldaja kinnitas, et on teaduslikust tõestatud, et mehed ei ole sugugi vaimselt vähem võimekad kui naised, kuigi nii võiks arvata Eesti ülikoolide lõpetajaid vaadates, kus suurema osa moodustavad naised.

«Kui palju on Jaapanis praegu üle 100 aasta vanuseks elanud inimesi? See arv on tõusnud üle 50 000,» sõnas Mäggi ja tuletas meelde, kui töökad on sealsed inimesed.

Nõnda muigas ta, et just puhkamine ja päevad läbi teleri ees meele lahutamine on see, mis tapab. «Me ei tee vaimset treeningut, mis ometigi on sama oluline kui füüsiline,» rõhutas Mäggi ja kutsus kõiki üles rohkem kabet ja malet mängima.

«Kui sul raha ei ole, siis sa ei saa perele puhkust võimaldada. Kui sul tööd pole, siis ei saa sa olla sotsiaalselt aktiivne. Kui sul tööd pole, siis lahutad sa meelt ja jood,» rääkis Mäggi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles