Windows Phone´i turuosa kasvas Euroopas rekordiliseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Windows 8 Phone esitlus.
Windows 8 Phone esitlus. Foto: SCANPIX

Uuringufirma  Kantar Worldpanel ComTech andmetel tõusis Windows Phone´i turuosa Euroopa viiel suuremal turul kolme suvekuuga 9,2 protsendini, seejuures astub Microsofti operatsioonisüsteem Saksamaal ka juba Apple´i iOSi kandadele.

Seejuures on tegu esimese korraga, mil Windows Phone´i turuosa on kahel Euroopa suurimal turul tõusnud samaaegselt kahekohalise numbrini.

Suurima viie turu peale kokku omas Android suvekuudel Euroopas 70,1 protsenti turust, iOS vastavalt 16,1 protsenti ja Windows Phone 9,2 protsenti. Veel aasta tagasi Microsofti platvormi edestanud Blackberry langes neljandale kohale 2,4 protsendi suuruse osaga.

Suurbritannias kasutasid 12,7 protsenti suvekuudel müüdud nutitelefonidest Windows Phone´i platvormi, turuliidri Androidi osa kahanes eelmise aasta 62,7 protsendilt 56,3 protsendini, teisel kohal asuv iOS kasvatas samal ajal oma osa 21,4 protsendilt 27,5 protsendini. Suurtes raskustes Blackberry pidi leppima aga mullusest kolm korda väiksema tulemusega, omades vaid 3,7 protsenti nutiplatvormide turust.

Saksamaal jäi Androidi turuosa suvel eelmise aastaga võrreldes täpselt samaks - 78,7 protsenti.  iOSi osa langes samal ajal 9,5 protsendile ning Windows Phone tõusis mullusega võrreldes 3 protsendi võrra 8,7 protsendini.

Prantsusmaal oli Androidi turuosa 63,3 protsenti, iOSil 17,5 protsenti ja Windows Phone´il 10,8 protsenti. Nutiplatvormidest tegi suurima tõusu just Windows Phone, mille turuosa oli eelmisel aastal samal ajal vaid 5,6 protsenti.

Itaalias ja Hispaanias on Android nutitelefonides konkurentsitult populaarsem operatsioonisüsteem, omades vastavalt 71,6 protsenti ja 90,8 protsenti turust. iOS on mõlemas riigis teisel kohal 14,4 protsendi ja 5,3 protsendiga. Windows Phone´i eelistasid kolme suvekuu jooksul vastavalt 9,5 protsenti Itaalia ning 2,2 protsenti Hispaania nutitelefoniostjatest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles