Kukruse-Jõhvi tee ehitamiseks laekus oodatust vähem pakkumisi

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on teeremont Pärnus..
Pildil on teeremont Pärnus.. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees.

Esmaspäeval lõppenud Kukruse-Jõhvi teelõigu hankekonkursile tegid pakkumise kuus firmat, ehkki maanteeamet eeldas tee-ehitusfirmade veidi suuremat huvi.

Kukruse-Jõhvi teelõik on väga tiheda liiklusega tee, mis on aastaid olnud ka üks liiklusohtlikumaid Eestis, kirjutab Põhjarannik.

Kui kõik läheb plaanipäraselt, alustatakse töid oktoobris, mil tehakse mullatöid ning ehitatakse viadukte. Ent siiani pole maanteeamet veel saavutanud kokkulepet kõigi maaomanikega.

Missuguseid hinnapakkumisi hankes osalenud firmad tegid, maanteeamet praegu ei avalikusta, ent etteantud hinnapiir oli veidi üle 860 miljoni krooni.

Uue, 7,4 kilomeetrit pika neljarealise mitmete viaduktide, sildade ja eritasandiliste ristmikega teelõigu ning sinna juurde kuuluvate kõrvalteede ehituse ettevalmistustööd on kestnud juba ligemale üheksa aastat. Selle aja jooksul on ehitushindade kallinemise tõttu mitu korda kasvanud ka selle projekti eeldatav maksumus. Euroopa Liit toetab ehitust ligi 200 miljoni krooniga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles