Tartumaa tervisespordikeskuses saab maratoniks valmistuda

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusataja.
Suusataja. Foto: Liis Treimann

Lõuna-Eestis Elva külje all paiknevas Tartumaa tervispordikeskuses, mis asub Tartu maratoni finišipaigas, saab valmistuda nii maratoniks kui ka pikemalt suusapuhkust veeta, sest vabu tube veel on.


Tartumaa tervisepordikeskus asub endise Elva laskespordikeskuse territooriumil ja Tartu maratoni finišipaik on otse selle õues. Keskuse juhi Karl Kontori  sõnul saab rada pidi, kus on sisse sõidetud kaks klassikajälge, sõita Tehvandini välja.

Põhiliselt käib sõitmas Tartu ja Elva rahvas, kuid on ka kaugemalt tulijaid. Rada sobib neile, kes ei taha trügida Otepääl ega armasta väga suuri mägesid ehk siis rohkem tervisportlastele.

Suusavarustust saab laenutada 40 krooni eest tund, võimalik on lasta ka suusahooldust teha ja spetsialistilt tehnilist nõu küsida. Kes tahab jääda pikemaks, peab voodikoha eest kaheses või kolmeses toas välja käima 225 krooni. Kohti praegu Kontori sõnul jagub.
Rajalt tulijad, kes ööbima ei jää, võivad käia 20 krooni eest duši all.

Rahvast on praegu suusatamas palju. Uudisena mõtlesid keskuse juhid sel aastal välja avaliku treeningpäeviku, kus kõik rajalt tulijad saavad suure tahvli peale kirja panna oma läbitud kilomeetrid ja osaleda hiljem ka loosimises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles