Mobi eraldas tarkvaraarenduse tütarettevõttesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
78 protsenti töötajatest kasutab nii tööks kui ka isiklikuks tarbeks sama nutitelefoni.
78 protsenti töötajatest kasutab nii tööks kui ka isiklikuks tarbeks sama nutitelefoni. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Mobiiliteenuste pakkuja Mobi Solutions OÜ eraldas tarkvara arendusega tegeleva valdkonna eraldi ettevõttesse. Loodud tütarettevõte Mobi Lab OÜ võtab üle senise mobiilsete rakenduste disaini ja arendusega tegeleva ärisuuna.

Mobi arendusmeeskond on 12 tegutsemisaasta jooksul välja töötanud mitmeid edukaid mobiiliteenuseid, sealhulgas Fortumo mobiilsete maksete platvormi ja Messente.com veebipõhise sõnumisaatmisteenuse, millest on praeguseks saanud edukad omaette ettevõtted.

Tarkvaraarenduse valdkonnas töötab hetkel 40 disainerit, programmeerijat ja testijat. Mobi Labi klientideks on peamiselt äriettevõtted Suurbritannias, USAs, Kanadas, Rootsis, Jaapanis ja mujal. Rakendusi luuakse Androidi, iOSi Windows Phone ja HMTL5 platvormidele.

«Tänu nutitelefonide osakaalu ülikiirele kasvule on muutumas läbivaks «kõigepealt mobiil, siis arvuti» põhimõte, mille kohaselt uus lahendus pannakse esimeses järgus tööle mobiilis ja alles seejärel arvutis. Ettevõtete jaoks tähendab see vajadust end senisest tugevamalt mobiilisektori tehnoloogiate, võimaluste ja eripäradega kurssi viimist,» ütles Mobi Lab-i tegevjuht Veiko Raime.

Lisaks tingis ärisuuna eraldumise tütarfirmasse soov panustada veelgi rohkem uute innovaatiliste omatoodete ja teenuste väljatöötamisse.

Mobi Lab OÜ peakontor jääb Tartusse, ettevõttel on kontor ka Tallinnas. Suurem osa ettevõtte käibest tuleb välisriikidest.

2000. aastal asutatud Mobi Solutions on ärisuundi eraldi tütarettevõtetesse tõstnud ka varem. Näiteks selle aasta alguses eraldati sõnumisaatmisteenust pakkuva Messente. 2007. aastal loodud Fortumo pakub tänaseks mobiiliteenuseid 74 riigis.

2010. aasta otsis Mobi iOS arendusteenust pakkuva ettevõtte Indilo Wireless, mille meeskond liideti Mobi arendustiimiga ja on tänasest alates samuti Mobi Lab-i osa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles