iOS7 tarkvaraviga lubab võõral isikul seadmele ligi pääseda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iOS7 esitlus Apple'i meediaüritusel.
iOS7 esitlus Apple'i meediaüritusel. Foto: Reuters / Scanpix

Eelmisel nädalal turule paisatud iOS7 operatsioonisüsteemis on avastatud tarkvaraviga, mis lubab paroolist või sõrmejäljelugejast mööda hiilida ning seadme erinevaid rakendusi kasutada, kirjutab Techradar.

Nimelt lubab tarkvara seadme füüsilisel kasutajal pääseda ekraani lukustatud olekus vaid paari nupuvajutusega ligi kontrollkeskusele (Control Centre), seda juhul kui seadme seadistustes ei ole see ligipääs kasutaja enda poolt keelatud.

Seejuures ei ole ohustatud mitte ainult vanade, paroole nõudvate seadmete omanike privaatsus, Techradari andmetel esineb ka sõrmejälge sisselogimiseks nõudva iPhone 5Si puhul sama probleem.

Techradari katse järgi saadi ligipääs näiteks kasutaja Twitteri, Facebooki, meili ja Flickri rakendustele.

Apple on teatanud, et tegeleb tarkvaravea parandamisega. Seni aga saab iOS 7 kasutajatele soovitada lukustatud ekraani puhul kontrollkeskusele ligipääsu keelamises, mida saab muuta seadme sätete alt.

Vaata ka videot tarkvaraveast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles