Saksa häkkerid suutsid iPhone 5Si sõrmejäljelugeja ära petta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple'i uus lipulaev iPhone 5S
Apple'i uus lipulaev iPhone 5S Foto: SCANPIX

Saksamaa häkkerirühmitus Chaos Computer Club (CCC) suutis vaid paar päeva müügis olnud iPhone 5Si sõrmejäljelugeja ära petta ning telefoni sisse logida, kirjutab Techradar.

««Võltssõrme» loomiseks piisas vaid telefoni kasutaja poolt klaasile jäetud sõrmejäljest tehtud fotost,» kirjutas rühmitus oma laupäevaõhtuses blogipostituses.

CCC liikme hüüdnimega Starbug hinnangul on selleks vaja vaid mõningaid igas majapidamises leiduvaid vahendeid.

Esimese sammuna tuli häkkeritel teha kasutaja sõrmejäljest 2400 dpi lahutusvõimega pilt, mis seejärel prinditi lahutusvõimega 1200 dpi välja läbipaistvale lehele, seadistades printeri paksema printimiskihiga sättele.

Seejärel piisas latekspiimast või tavalisest valgest puiduliimist, mida läbipaistvale lehele laiali määrides tekitas võltsitud sõrmejälje vormi. Peale vedeliku kuivamist tuli sellele vajaliku niiskuse tekitamiseks peale hingata, ning seejärel asetati «võltssõrm» Apple TouchID sõrmejäljelugejale.

Vaata ka videot sõrmejäljelugeja ära petmisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles