Itaalia langetas ootusi ja lootusi

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia peaminister Enrico Letta
Itaalia peaminister Enrico Letta Foto: AFP / Scanpix

Itaalia valitsus langetas riigi majandusväljavaateid ning hoiatas, et tänavused eelarvepuudujäägi kärpimise eesmärgid võivad jääda täitmata.

Peaministri Enrico Letta ja rahandusministri Fabrizio Saccomanni kommentaarid pärast kabineti eilset koosolekut rõhutasid koalitsioonivalitsuse haprust ja riigi raskusi kaks aastat väldanud majanduslanguse alistamisel.

Valitsuse värskel hinnangul kukub Itaalia majandus tänavu 1,7 protsendi võrra (aprillis arvati, et vastav protsenti tuleb 1,3), kirjutab Financial Times.

2014. aastaks ennustatud majanduskasvu lootused tõmmati 1,3 protsenti juurest 1 protsendi peale.

Ühtlasi tunnistas valitsus, et eelarvepuudujääk on tänavu teel 3,1 protsendi suunas SKTst – mis tähendaks ELile lubatud 3 protsendi piiri rikkumist.

Rahandusminister Saccomanni rõhutas, et seda trendi tuleb «kiiresti» korrigeerida, sest kokkuleppest tuleb kinni pidada.

ELi majandusvolinik Olli Rehn, kes hoiatas Itaaliat kolmapäeval kärpepoliitika hülgamise eest, saatis jalamaid välja itaallaste kuulekust kiitva signaali.

«Me tervitame peaminister Letta kindlat ja selgesõnalist pühendumust tänavuste eelarve-eesmärkide täitmisele,» ütles Rehn pressiesindaja vahendusel.

Itaalias on võimul Letta vasaktsentristlike demokraatide ja Silvio Berlusconi parentsentristliku partei ebakindel koalitsioon.

Eravestlustes tunnistavad Itaalia ametnikud, et valitsus ei pruugi elada üle 2014. aasta eelarve kokkuklopsimist, mis juba oktoobris Brüsselile ja parlamendile ette tuleb näidata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles