Välisfirmad tunnevad taas huvi Eestis tootmise vastu

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänassilma tehnopargi kuulutus 2003. aastal.
Tänassilma tehnopargi kuulutus 2003. aastal. Foto: Liis Treimann.

Välisfirmad huvituvad taas Eesti tööstusparkide pakutavatest äripindadest ning peale eelmise aasta vaikust on hakatud küsima tootmispindadele hinnapakkumisi.


Hiljuti tõdes Colliers International Advisors oma Eesti ärikinnisvara turuülevaates, et viimasel ajal on taas aktiviseerumas laopindade turg, mis on ajendatud peamiselt välisfirmade plaanidest Eestisse ümberasumisel.



Colliersi andmetel on mitmed Soome ja Rootsi ettevõtted aktiivselt otsimas võimalusi lao- ja tööstushoonete rajamiseks Eestisse.     



Seejuures on kasvanud nõudlus just väiksemate, ca 250-1000 ruutmeetriste tööstuspindade vastu.Samas ei soovinud Colliers veel konkreetsetest nimedest rääkida, kuna lepinguteni pole veel jõutud.



Jüri tehnoparki arendava ASi Kodu Grupp tegevjuht Urmas Niine märkis, et just läinud aasta lõpus hakati taas huvi tundma tehnopargis asuvate äripindade vastu.



«Võib öelda, et 90 protsenti nendest huvilistest on olnud välisfirmad,» tõdes Niine, kelle sõnul on seni huvi üles näidanud peaasjalikult Soome,


Rootsi ja Itaalia ettevõtted.



Kuigi seni pole veel potentsiaalsete klientidega lepinguteni jõutud, annab kasvanud huvi Niine hinnangul märku sellest, et välisinvestorite huvi Eestisse investeerimise vastu on taastumas.



Tema sõnul tunnevad välisfirmad Jüri tehnopargi puhul huvi eeskätt tootmispindade vastu.



Tänassilma tehnoparki arendava OÜ Mergo Holdingu esindaja Andrus piir märkis samuti, et viimasel ajal on huvi äripindade vastu kasvanud.



«Varem pole pool aastat isegi mingit küsimist olnud,» tõdes ta.




Kommentaarid
Copy
Tagasi üles