Kingasuurus 44 on Briti naiste seas üha tavalisem

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asjatundja sõnul on jalgade suuremaks muutumine osa inimese evolutsioonist.
Asjatundja sõnul on jalgade suuremaks muutumine osa inimese evolutsioonist. Foto: Matytsin Valery/COVI
Kui veel hiljuti arvati Suurbritannias, et kingasuurust 39 kandval naisel on suured jalad, siis nüüd on sellest numbrist saanud naiste seas levinum jalatsisuurus.

Kingakaupmeeste väitel oli naiste keskmine jalanumber veel viie aasta eest 38, kirjutab Daily Mail.

Praegu on nõutuimaks kaubaks saanud jalanõud suuruses 39, kuid naised vajavad üha sagedamini ka eriti suuri suurusi nagu 43, 44 ja 45.

Terviseasjatundjate sõnul tekitab nõudlust suuremate jalanõude järele eelkõige inimeste ülekaalulisus ja see, et puberteedieas süüakse toite, mis stimuleerivad kasvuhormooni.

Kaubamajaketi Debenhams müüginumbrid näitavad, et lõppenud aastal kasvas nõudlus suuruses 43 naistejalatsite järele 23 protsendi võrra. Suurust 39 osteti 17 protsenti varasemast rohkem.

Praegu kaalub Debenhams, kas hakata kõiki müügil olevaid naistejalanõusid ka suuruses 44 pakkuma. Praegu müügil olevaid naistejalatseid saab osta suuruseni 43, mida ostetakse rohkem kui suurust 37. Veel 30 aasta eest oli just 37 Briti naiste seas levinuim kingasuurus.

Suurbritannias tehtud riiklik uuring näitas, et lisaks keskmisele jalasuurusele on kasvanud ka muud näitajad nagu pikkus, kehakaal ja ümbermõõdud.

Briti jalaarstide ühingu esimees Michael Paynton ütles, et võib oma 42 aasta pikkuse arstipraktika põhjal kinnitada, et inimeste jalad on tõepoolest üha suuremad.

«Kunagi oleks suurust 39 kandval naisel olnud raske endale jalanõusid leida, aga praegu on see normiks,» ütles ta. «See on osa evolutsioonist ja üldiselt muutuvad inimesed üha pikemaks ja suuremaks.»

Paynton lisas, et selle muutuse põhjuseks on varasemast erinev elustiil ja toitumine.

Tuntud naistest kannavad suuruses 43 kingi näiteks filmistaar Nicole Kidman, Paris Hilton ja Kate Winslet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles