Saaremaa aasta majandustegu on laevaehituse edenemine

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väikesed väledad haabjad tiirlemas ümber Ruhnu Karu
Väikesed väledad haabjad tiirlemas ümber Ruhnu Karu Foto: Väino Pool

Tänavu 17. korda ajalehe Meie Maa toimetuses lõppeva aasta majanduselu kaalunud hindajad pidasid aasta majandusteo vääriliseks Saaremaa laevaehitajate uuele kvalitatiivsele tasemele jõudmist.

Kui tänavust aastat vaadata, siis on vaatamata majanduskriisile ennekõike just paaditööstusest tulnud positiivse alatooniga uudiseid - olgu siis tegu Baltic Workboatisi lepingutega Poola piirivalvealaevade ja Aserbaidzaani tollilaevade ehituseks, Luksusjahi ja Saare Paadi uute mudelitega, Soome jahitootja Finngulf otsusega kolida oma tootmine Saare Paati, Alunauti ehitatava innovaatilise ja loodussõbraliku ekspeditsioonijahiga, Lindvarti elektripaadiga või Ruhnu Karuga, kirjutab Meie Maa.

Olulise muudatusena tuleb kindlasti välja tuua ka laevaehitusklastri käivitumine ja erinevate ettevõtjate koostöö tihenemine, mis saab tootmisharule ainult kasuks tulla ja seda veelgi tugevdada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles