Analüütikud: Apple´i vaikimine iPhone 5C eeltellimuste osas tõstatab küsimusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple esitles 10. septembril värvilist iPhone 5C-d.
Apple esitles 10. septembril värvilist iPhone 5C-d. Foto: Reuters / Scanpix

Apple´i vaikimine uute iPhone´i nutitelefonide eeltellimuste arvu osas  võib analüütikute hinnangul viidata oodatust väiksemale nõudlusele, kirjutab Mobile World Live.

Apple on igal sügisel peale uue iPhone´i mudeli esitlust ning enne selle müügile jõudmist väljastanud telefoni eeltellimuste kohta pressiteate. Sel aastal ei olnud võimalik eeltellimusi lipulaevale 5S aga üldse esitada ning 5C puhul on tehnoloogiafirma kasutanud vaikimistaktikat.

Näiteks eelmisel aasta septembris teatas ettevõte, et sai esimese 24 tunniga kaks miljonit iPhone 5 eeltellimust. 2011. oktoobris teatati enne 4Si müügile jõudmist kaks korda väiksemast tulemusest, mis oli samas 400 000 seadme võrra suurem, kui 2010. aasta iPhone 4 tulemus.

Sel aastal ei ole plastkorpusega 5C kohta vastavat statistikat avaldatud ning 5Si ei pandud üldse eelmüüki.

Anonüümseks jääda soovinud USA suure mobiilioperaatori juhtivtöötaja ütles Reutersile, et nõudlus 5C järgi ei ole olnud «eriti muljetavaldav» ning tippmudeli 5S tarnenumbrid on olnud lausa pettumuseks.

Wall Street Journali andmetel on Hiina telekomiettevõte China Telecom saanud 100 000 5C eeltellimust, mis on kolm korda vähem kui eelmisel aasta tippmudeli iPhone 5 puhul.

iPhone 5C ja 5S tulevad müüki juba sel reedel USAs, Austraalias, Kanadas, Hiinas, Prantsusmaas, Saksamaal, Hong Kongis, Jaapanis, Singapuris ja Suurbritannias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles