Prokuratuur alustas Gildi suhtes kriminaalmenetlust

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gildi juhtfiguur Rain Tamm.
Gildi juhtfiguur Rain Tamm. Foto: Toomas Huik.

Riigiprokuratuuri avalike suhete juht Kadri Põldaru ütles E24'le, et Gildi suhtes on alustatud kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis puudutab investeerimiskelmuse läbiviimist.


Põldaru sõnul alustas prokuratuur menetlust novembris ning tänaseks on üks isik kahtlustatavana ka üle kuulatud. Hetkel prokuratuur täiendavaid kommentaare menetluse kohta ei anna.

Investeerimiskelmuse all peetakse silmas tegevust, kui investeeringu saamiseks on emissiooniprospektis või mõnel muul viisil üldsusele suunatud teabes esitatud valeandmeid.

Gild Bankers kinnitas, et ettevõttele teadaolevalt on prokuratuur alustanud menetlust ASi Gild Financial Advisory Services suhtes seoses OÜ Seaside Residence Baku võlakirjaemissiooni läbiviimise nõustamisega.

Ettevõttele teadolevalt ei ole ühelegi Gild Bankersi töötajale kahtlustust ega süüdistust esitatud.

«Kooskõlas menetlusprotseduuri nõuetega teeb Gild ametivõimudega igakülgset koostööd ning aitab kaasa menetluse läbiviimisele. Menetluse huvides ei ole hetkel võimalik rohkem infot anda,» ütles Gild Bankersi juhtivpartner Rain Tamm.

Meedias esitatud väited Rain Tamme arvuti konfiskeerimise kohta ei vasta Gildi Bankersi kinnitusel tõele.

Investeerimiskelmuse eest on võimalik karistada rahatrahvi või kuni viie aastase vangistusega.

23. detsembril teatas finantsinspektsioon, et karistas Gildi 250 000 kroonise trahviga, kuna Gild jagas oma skandaalse riskikapitalifondi valitsemisel valeinfot. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles