Maag: verivorsti kulus tänavu 30 protsenti rohkem

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Verivorst.
Verivorst. Foto: Margus Ansu

Maag Lihatööstus müüs oktoobrist jõuludeni talvetooteid 31,3 protsenti enam kui aasta tagasi samal ajal, kusjuures enim kasvas verivorstide müük.


Maag Lihatööstuse müügi- ja turundusdirektori Meelis Laande sõnul on käesoleval talveperioodil teinud kõige suurema tõusu verivorstide tarbimine, mida on võrreldes eelmise aasta sama perioodiga ostetud 31,6 protsenti rohkem.

Populaarseimaks verivorstiks oli ka sellel aastal traditsioonilise maitsega Rannarootsi suitsupekiga verivorst, mille kolme kuu müügimaht kasvas eelmise aastaga võrreldes koguni 53,6 protsenti. Kolmandiku võrra on tõusnud ka Rannarootsi päkapikuvorsti müügimaht.


Selle aasta jõulude ajal osteti Laande sõnul varasemast vähem valmispraade ning tarbijad eelistasid pigem traditsioonilisi ja juba varem proovitud tooteid. «Tarbija ostueelistused on majanduslanguse tõttu muutunud ning üha enam on määravaks teguriks toote hind,» rääkis Laande.

Maag Lihatööstuse jahutatud praadide maht kasvas viimasel kolmel kuul 45,7 protsenti. Populaarsemaks tooteks oli jahutatud praadide hulgas Rannarootsi ahjupraad, mida müüdi üle 20 tonni. Küpsetatud praadide ja sültide käive jäi eelmise aastaga võrreldes samaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles