Maxima: palju osteti mandariine, liha, suhkrut ja viina

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavune jõuluhitt oli mandariinid.
Tänavune jõuluhitt oli mandariinid. Foto: Ove Maidla

Hoolimata toidukaupade järsust odavnemisest õnnestus Maximal sooduspakkumiste ja kasumist loobumise abil kasvatada jõulumüüki ligi kümnendiku võrra, teatas ettevõtte avalike suhete juht Erkki Erilaid.


Tänavusteks enimmüüdud jõulutoodeteks olid Maxima kauplustes mandariinid ja seakaelakarbonaad, palju osteti ka suhkrut ja alkohoolsetest jookidest valget viina.

Maxima müüs eelmisel nädalal teisipäevast laupäevani üle 100 tonni mandariine. Palju osteti ka õunu, banaane ja teisi puuvilju. Hästi läksid kaubaks erinevad lihatooted. Arvatult kujunes hitiks sooduspakkumises olnud seakaelakarbonaad, mida osteti mõne päevaga ära kogu üle 50 tonni ulatuv partii.

Ligi 40 tonni osteti suhkrut ja ligi 40 000 pudelit valget viina. «Ilmselt söödi tänavu viina kõrvale ka kõvasti kalamarja, sest Maximatest osteti 95-grammiseid lõhemarja karpe ligi 20 000 tükki,» ütles Erilaid.

Tema hinnangul eelistati tänavu odavamaid toidukaupu ja oli märgata, et inimesed valmistasid paljud road pidulauale ise, mida näitas maitsestamata lihatoodete rekordiline müük. Ostjad jälgisid ka mullusest enam sooduspakkumisi, mida oli kõikjal varasematest aastatest rohkem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles