Pankur lubab Gild Arbitrage’i tuua uut raha

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Hansapanga peamaakler Tõnu Pekk poseerimas Postimehe fotograafile viis aastat tagasi, kui asus tööle EBRD-e Moskva esinduses.
Endine Hansapanga peamaakler Tõnu Pekk poseerimas Postimehe fotograafile viis aastat tagasi, kui asus tööle EBRD-e Moskva esinduses. Foto: Peeter Langovits

Gild Bankers teatas enne jõulupühi, et skandaalse Gild Arbitrage'i ja teiste investeerimisfondide juhtimine ja ka enamusosalus läheb üle endisele Hansapanga peamaaklerile Tõnu Pekkile.


Pankur Tõnu Pekk, kui suure investeeringu teete Gild Fund Managementi?

Vastavalt poolte kokkuleppele on tehingu hind konfidentsiaalne.

Mis teid paelus, et sidusite end Eesti rahailma ühe skandaalsema fondiga?

Minu eesmärk selle tehingu tegemisel on esiteks praeguse fondi olukorra stabiliseerimine ning seejärel uue raha kaasamine nii juba eksisteerivatesse investeeringutesse kui uutesse projektidesse. Kogemus on näidanud, et lihtsam on raha kaasamine siis, kui eksisteerib infrastruktuur inimeste ja struktuuri näol investeeringute haldamiseks.

Kui palju saavad Gild Arbitrage'i investorid igast sajast sisse pandud kroonist fondilt tagasi?

Fondi investorid on raha fondi paigutanud erinevatel aegadel erineva hinnaga. Fondijuhi eesmärgiks on olemasolevate investeeringute väärtuse maksimeerimine sõltumata sellest hinnast või tootlusest (kas positiivsest või negatiivsest), mis investor praeguseks hetkeks saavutanud. Fondijuhtimises ei ole hea tava investeeringute tuleviku tulususe üle spekuleerida.
Ma olen lähima nädala jooksul reisimas. Usun, et olen paremas positsioonis küsimustele vastama mõne kuu pärast ehk siis pärast seda kui mul on olnud reaalne võimalus fondi varadega tööd teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles