Rehn: Euroopa peab vältima enesega rahulolu

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olli Rehn.
Olli Rehn. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Euroopa Komisjoni rahandus- ja majandusvoliniku Olli Rehni sõnul tuleb jätkata reformidega ning suurim oht regiooni majandusele on liigne enesega rahulolu.

Kuidas kirjeldate olukorda Euroopa majanduses?

Euroopa on taastumas pikast majanduslangusest, mille põhjustas võlakriis. Me näeme julgustavaid märke, et sel aastal võib oodata juba väikest kasvu. Järgmise aasta majanduskasv on juba kindlamal alusel. Samas ei ole veel siiski aeg tähistamiseks, kuna mitmel pool Euroopas on suur tööpuudus ning majanduskasv on väike.

Suurim oht on enesega liigne rahulolu. Me ei saa seda luksust endale lubada. Selleks et uut kriisi vältida, peame alustatud majandusreformidega jätkama, nii iga liikmesriik eraldi kui ka euroala tervikuna.

Mis on Soome majandusolukorra põhjused?

Soomes käib selle üle elav arutelu. Võrdlemisi kiiresti vananeva rahvastiku tõttu on oluline, et Soome suudaks tagada riigi jätkusuutliku rahanduse. Teiseks tuleb meil taastada oma kaotatud konkurentsivõime ning kolmas probleem seisneb selles, et Soomes on kaks võtmetähtsusega majandusharu korraga languses. Ma viitan siin metsandussektori pikaaegsele ja telekommunikatsioonituru järsule langusele.

Soomes on vaja struktuurseid reforme ning eelarve konsolideerimist. Soome valitsus on visandanud programmi, nüüd on oluline võtta vastu konkreetsed otsused ja see programm ellu viia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles