Rehn: Eesti on heaks näiteks ülejäänud Euroopale

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas toimub täna arutelu «Euroopa majanduse tulevik», mille peaesinejateks on Euroopa Komisjoni rahandusvolinik Olli Rehn ja transpordivolinik Siim Kallas.
Tallinnas toimub täna arutelu «Euroopa majanduse tulevik», mille peaesinejateks on Euroopa Komisjoni rahandusvolinik Olli Rehn ja transpordivolinik Siim Kallas. Foto: Peeter Langovits

Euroopa Komisjoni esimehe Olli Rehni sõnul on Eesti heaks näiteks ülejäänud Euroopale, et range rahanduspoliitika annab tulevikuks rohkem valikuid.

«Range rahanduspoliitika tagab tulevikus suuremad valikud ning jätkusuutliku kasvu,» rääkis Rehn Tallinnas toimuval Euroopa Liidu majanduspoliitikat puudutaval arutelul.

Tuleviku osas oli Rehn optimistlik ja nentis, et Euroopa majandusolukord on paranenud. Samas rõhutas volinik, et seniste reformidega tuleb jätkata.

Samas tõi ta välja, et mitmetes riikides on siiski endiselt suuri probleeme. Kreekast rääkides märkis Rehn, et olukord on endiselt keeruline, kuid tõi välja, et ekspordi ja turismi osas on seal head uudiseid.

Eelkõige on Rehni sõnul Euroopas vaja jätkusuutlikku kasvu. «Me peame tulevastele põlvkondadele tagama jätkusuutliku pensioni- ja sotsiaalsüsteemi,» lausus Rehn.

Ta lisas, et raha tuleks eelkõige paigutada haridusse, innovatsiooni ja infrastruktuuri.

Üheks probleemiks peab Rehn seda, et väikestel ja keskmise suurusega ettevõtetel on raske laenu saada.

Rehni hinnangul peab integratsioon Euroopa olema pragmaatiline ning toimuma sammhaaval. «On valdkond, kus integratsioon peaks olema suurem. Samas on kohti, mis võiksid olla vähem reguleeritud.»

Rehn rõhutas, et väikeriikidel nagu Eesti ja Soome on Euroopa Liitu kuulumine vajalik kui ei taheta, et otsuseid tehakse ilma nendeta.

Euroopa Komisjoni rahandus- ja majandusvolinik Olli Rehn on sel nädalal külastanud ka Riiat ja Vilniust. Täna osales Rehn koos transpordivolinik Siim Kallasega Euroopa Liidu majanduse tulevikku puudutaval arutelul Tallinnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles