Kreeka kaotab arvutipuhkuse

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andromeda Gold Suites, Santorini
Andromeda Gold Suites, Santorini Foto: Hotelscombined.com

Kreeka riigiteenistujad jäävad ilmselt ilma kuuest ekstra puhkepäevast aastas – lihtsalt arvuti kasutamise eest – kuna valitsus on otsustanud sellele enam kui kakskümmend aastat nauditud hüvele kriipsu peale tõmmata.

Nn «arvutipuhkus» kehtis töötajatele, kes pidid ametipostil vähemalt viis tundi päevas arvuti ees istuma. Ehk siis sisuliselt kõigile, kes ministeeriumites ja riigiasutustes leiba teenisid.

«See kuulub teise ajastusse,» vahendab Wall Street Journal Kreeka haldusreformiministri Kyriakos Mitrotakise sõnu. «Nüüd, kriisiajastul, ei saa me selliseid anakronistlikke privileege jätkata.»

1989. aastast pärineva boonuse kõrvaldamine on «väike kuid sümboolne samm riigihalduse kaasajastamise suunas,» ütles minister.

Avaliku sektori ametiühing Adedy kavatseb otsuse kohtusse kaevata.

«Euroopa määrustest lähtuvalt peavad kõik, kes arvutis töötavad, iga kahe tunni tagant 15 minuti pikkuse pausi tegema,» ütles Adedy peasekretär Ermolaos Kasses.

«Kõiki neid pause päeva jooksul pidada pole kerge. Seepärast otsustatigi, et inimesed saavad need pausid kätte korraga, ühe vaba päeva näol iga kahe kuu tagant.»

Kreeka valitsus on juba astunud mitmeid samme kulukate hüvede kärpimiseks. Nii näiteks ei saa vallalised tütred enam oma surnud isade pensione. Samuti on kaotatud preemiad õigeks ajaks tööle ilmumise eest.

Ning täispikkuses töönädal kehtib nüüd ka õpetajatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles