/nginx/o/2011/05/06/573032t1hf8c9.jpg)
Tarbija24 lugeja küsib, miks on suur osa tomatitest Stockmannis paigutatud külmkappi, kui on teada, et tomatite maitseomadustele on kõige parem, kui neid toatemperatuuril hoida.
Tarbija24 lugeja küsib, miks on suur osa tomatitest Stockmannis paigutatud külmkappi, kui on teada, et tomatite maitseomadustele on kõige parem, kui neid toatemperatuuril hoida.
Vastab Stockmanni turundusjuht Erica Järv.
Pakume kliendile nii toatemperatuuril kui külmikus säilitatavaid tomateid. Toatemperatuuril hoiame karpides kirsstomateid ja ka lahtist kobartomatit.
Tomati söömiseks on toatemperatuur tõesti kõige parem, aga säilitamiseks ja müügi seisukohalt on parem hoida seda külmikus. Samuti soovib klient kaupa katsuda ja kahjuks alahinnatakse vahel oma jõudu. Seetõttu kaotab suur osa tomatist ka kiiresti oma hea välimuse.
Eesti tomatil on näiteks peal säilitamise temperatuur 12-14 kraadi, Hollandi tomatil aga 15-18 kraadi. Seega värskuse tagamiseks polegi müük toatemperatuuril parim lahendus.