Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Lugeja küsib: miks Stockmann tomatite maitseomadusi külmkapiga rikub?

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Tarbija24
Copy
Tomatid
Tomatid Foto: Toomas Huik

Tarbija24 lugeja küsib, miks on suur osa tomatitest Stockmannis paigutatud külmkappi, kui on teada, et tomatite maitseomadustele on kõige parem, kui neid toatemperatuuril hoida.  

Vastab Stockmanni turundusjuht Erica Järv.

Pakume kliendile nii toatemperatuuril kui külmikus säilitatavaid tomateid. Toatemperatuuril hoiame karpides kirsstomateid ja ka lahtist kobartomatit.

Tomati söömiseks on toatemperatuur tõesti kõige parem, aga säilitamiseks ja müügi seisukohalt on parem hoida seda külmikus. Samuti soovib klient kaupa katsuda ja kahjuks alahinnatakse vahel oma jõudu. Seetõttu kaotab suur osa tomatist ka kiiresti oma hea välimuse.

Eesti tomatil on näiteks peal säilitamise temperatuur 12-14 kraadi, Hollandi tomatil aga 15-18 kraadi. Seega värskuse tagamiseks polegi müük toatemperatuuril parim lahendus.

Tagasi üles