Kunila: Hiiumaa praamigraafikut ei tohi muuta

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiiumaa praam.
Hiiumaa praam. Foto: Margus Ansu

Hiiumaaga tihedalt seotud ettevõtja Enn Kunila sõnul on Hiiumaa praamid sõitnud kogu aeg kahetunnise vahega ja selle pikendamisest kolme tunnini, nagu soovib laevafirma, ei saa juttugi olla.


Kunila on mures seoses uue laeva tulekuga levinud juttude pärast, mille kohaselt jääkski liinile vaid üks suur laev ja see hakkaks käima iga kolme tunni tagant. Taolise ettepaneku on Väinamere Liinid ka ministeeriumile ja Hiiumaa maavalitsusele ametlikult esitanud, kuid seda pole vastu võetud.

«Uus laev on tore asi, aga Hiiumaaa ettevõtjaid ei rahulda tegelikult isegi praegune kahetunnine graafik, sest elu on vahepeal edasi läinud. Nüüd tahetakse seda uue laeva tulekuga veel kehvemaks teha ja sellega ei saa me kuidagi leppida,» lausus Kunila, kes on osanik Kärdla külje all paiknevas Selveris ja omab saarel ka suvakodu.

Kunila ütles, et on kuulnud igasuguseid jutte ja ei tea siiani, kas graafik uueks aastaks on kinnitatud ja kui, siis millisena. Alles eelmisel nädalal hakati kohti jaanuariks kinni panema ja ettevõtjad on teadmatuses.
Lisaks tahab laevaoperaator vähendada veomahtu. Kunila sõnul tuleks reise ära võtta vaid kõige vähem koormatud reisidelt.

Hiiumaa maavanem Hannes Maasel ütles, et neil hirmude pole alust, sest graafik 2010. aasta lõpuni on kinnitatud ja esialgu hakkavad praamid liikuma kahe tunnise vahega, nagu siiani. Samas möönis ta, et SLK ja selle tütarfirma Väinamere Liinide sooviks on tulevikus siiski vaid üks laev liinile jätta ja see tähendaks kolmetunnist sõidugraafikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles