Endine Hansapanga tippmaakler asub juhtima skandaalset Gildi fondi

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Hansapanga peamaakler Tõnu Pekk poseerimas Postimehe fotograafile viis aastat tagasi, kui asus tööle EBRD-e Moskva esinduses.
Endine Hansapanga peamaakler Tõnu Pekk poseerimas Postimehe fotograafile viis aastat tagasi, kui asus tööle EBRD-e Moskva esinduses. Foto: Peeter Langovits

Endine Hansapanga tippmaakler Tõnu Pekk võtab Gildi skandaalse riskikapitalifondi juhtimise üle oma endiselt kolleegilt.


Investeerimispank Gild Bankers teatas, et skandaalset riskikapitalifondi Gild Arbitrage`i


hakkab juhtima Tõnu Pekk. Finantsilm teab viimast endise hansapanga tippmaaklerina, kes tegutses Tallinna börsi headel aastatel. Pekki kolleeg pangas oli toona äsja Gildist lahkunud Tõnis Haavel.

Lisaks viib Gild Bankers läbi grupi restruktureerimise, mille käigus Gild Arbitrage`i fondivalitseja Gild Fund Management eraldub GILD Bankersi grupist. Ettevõtte enamusosanikuks saab Pekk.

Gild teatas, et ka senine fondijuht Tõnno Vähk jätkab tööd fondis.

Pekk on töötanud finantssektoris erinevatel juhtivatel positsioonidel ligi 15 aastat, sealhulgas on ta tegelenud Euroopa Arengu- ja Rekonstruktsioonipangas (EBRD) Kesk- ja Ida-Euroopa finantsinstitutsioonide finantseerimisega.

Gildi riskikapitalifondi ümber terve suve väldanud skandaal sai lahenduse oktoobris, mil õnnestus osakuomanikega kokkuleppele saada. Skandaal raputas rahailma, sest paljud kohalikud mõjukad ärimehed olid oma raha usaldanud Gildi fondile.

Finantsjärelevalve teatas kolmapäeva pärastlõunal, mil enamik ajakirjanike oli juba läinud jõulupühi pidama, et trahvis Gildi fondiomanikele eksliku info jagamise eest veerand miljoni krooniga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles