Narva sillale tehakse 23 miljoni kroonine remont

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sild üle Narva jõe Eesti ja Venemaa vahel.
Sild üle Narva jõe Eesti ja Venemaa vahel. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Maanteeamet ja Läti sillaehitusettevõte TILTS sõlmisid Narva Sõpruse silla remondi projekteerimise ja teostuse hankelepingu, mille kohaselt antakse uuendatud sild tellijale üle järgmise aasta 31. detsembril.


Tööd lähevad maksma 23,2 miljonit krooni ja koostööpartneritena osalevad töödes Vene Föderatsiooni teede- ja sillaehitusfirma OAO Vologodavtodor, Läti ehitusfirma SIA EPRONS ning Eesti teedeehitusfirma AS Talter.

Vastavalt lepingule peab projekt valmima järgmise aasta aprillis ning mais tuleb alustada remonditöödega. Samuti peab töövõtja tagama silla remondijärgseks kasutuseaks vähemalt 30 aastat, kusjuures remondi käigus silla üldgabariidid ja projektijärgne kandevõime ei muutu.

Kuigi lepingujärgselt ei ole liikluse sulgemine remonditööde teostamise ajal lubatud, võivad remonditööd 2010. aasta suvel ja sügisel põhjustada liiklejatele ajalisi viivitusi silla ületamisel. Maanteeamet vabandab tekkida võivate ebamugavuste pärast ning palub liiklejaid remondiperioodi jooksul sellega arvestada või võimaluse korral kasutada teisi piiriületuskohti.

Sõpruse sild Narva jõel, mis on ühtlasi Eesti ja Vene piiriületuskohaks, valmis praegusel kujul 1960. aastal. 162 meetri pikkune ja viieavaline raudbetoonsild on keerulise liikluse iseloomu tõttu amortiseerumas. Praeguseks pole sild küll avariiolukorras, kuid vajab kapitaalremonti.

1995. aastal parandas silda Eesti sillaehitusfirma AS VIA Pont, kuid tihenenud liiklussagedus ja suurenenud liikluskoormused viimase kümnendi jooksul tingivad silla seisukorra täpsema analüüsi ja selle alusel remondiprojekti koostamise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles