Politsei vahistas turul ebaseaduslike ravimite müüja

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prokuratuur ja politsei hoiatavad, et turgudelt ravimeid ostes ei tea inimene, mida ta tegelikult ostab.
Prokuratuur ja politsei hoiatavad, et turgudelt ravimeid ostes ei tea inimene, mida ta tegelikult ostab. Foto: Toomas Huik.

Prokuratuur ja politsei hoiatavad, et turgudelt ravimeid ostes ei tea inimene, mida ta tegelikult ostab - kas tegemist on üldse sama ravimiga, mille nimetus on karbil, on see ravim kõlblik ja tarvitajale ohutu.


Põhja Politseiprefektuuri narkotalituse menetluses on kriminaalasi, kus kahtluse kohaselt säilivusaja kaotanud ravimid võeti karbist välja ning pakiti uute siltidega ja teiste nimetustega karpidesse, millele löödi uus kehtivustähtaeg peale. Seejärel läksid ravimid juba Tallinna turgudele müüki.



Antud kuriteo toimepanemises on hetkel kahtlustatavad kuus isikut. Neist ühe on kohus Põhja Ringkonnaprokuratuuri taotlusel eeluurimise ajaks vahi alla võtnud.



Läbiotsimisel kahtlustatavate kasutuses olnud korteritest Tallinnas ja Lääne-Virumaal ning Tallinna Keskturul konfiskeeris politsei kümneid tuhandeid tablette, sealhulgas selliseid, mille puhul võib olla tegemist narkootilist ainet sisaldavate ravimitega, mille käitlemine ilma vastava loa või retseptita on ebaseaduslik.



«Meie andmetel võidi fenasepaami nime all müüa hoopis teisi ravimeid. Samuti leiti läbiotsimisel sellist Tamiflu varianti, millist Eesti turul legaalselt ei müüdagi,» märkis Põhja ringkonnaprokurör Taavi Pern.

«Veel leiti teisi tuntud nimedega märgitud ravimipakendeid, mille tegeliku koostise kohta meil hetkel veel andmeid pole. Näiteks müüdi nii pakendeid kirjadega analgiin,» lisas ta.

Pern seletas, et nimetatud ravimite hulgas võib olla tervisele väga ohtlikke tablette, mis on apteekides kättesaadavad ainult retseptiga.

Põhja prefektuuri narkokuritegude talituse juhi Kaido Kõplase sõnul leiti osa tablettidest läbiotsimise käigus ühe ohtlikke jäätmeid käitleva ettevõtte ruumidest, mis võis tegeleda hävitamisele suunatud aegunud ravimite ebaseadusliku edasi müümisega.

«Turult ravimeid ostes ei ole inimesel mitte mingit kindlust, millega tegelikult tegemist on ning ta võib otseses mõttes riskida oma eluga,» ütles Kõplas.

«Lisaks oma tervise rikkumisele võib ka rahaliselt selline käitumine kokkuvõttes tunduvalt kulukamaks osutuda, sest tuleb lisaks hakata ravima neid probleeme, mis endale tundmatuid tablette sisse süües tekitati,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles