Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Lugeja retseptisoovitus: Agnese kook

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Marina Lohk
Copy
Agnese kook.
Agnese kook. Foto: Liis Treimann
 

Agnese kook

Kooki on väga lihtne valmistada ja tulemus on alati tulnud suurepärane. Kuna retsepti sai saatja oma sõbrannalt Agneselt, siis nimetab ta seda Agnese koogiks.

*pakk tordipulbrit  Eerika

*kivideta kirsikompotti
*400 g kohupiimakreem
*150 g võid
*2 muna
*1 dl suhkrut
*1 tl vanillisuhkrut

Pakk tordipulbrit Eerika segada võiga, kuid või ei tohiks olla päris sulanud, vaid pigem lihtsalt toasoe. Munad vahustada suhkruga ja vanillisuhkruga. Saadud segule lisada kohupiimakreem ja viimaks ka kirsid.

Kasutada 24-sentimeetrise läbimõõduga vormi, kuhu tõsta esialgu 2/3 tordipulbri segust, mille peale valada kohupiima-kirsi mass ning peale jällegi järelejäänud 1/3 tordipulbrit.

Panna ahju 30 minutiks 200 kraadi juures. Seejärel lasta veidi seista ja jahtuda ning kook ongi söömiseks valmis!

Märksõnad

Tagasi üles