Toimetaja: Marina Lohk
20. detsember 2009, 21:15
Agnese kook
Kooki on väga lihtne valmistada ja tulemus on alati tulnud suurepärane. Kuna retsepti sai saatja oma sõbrannalt Agneselt, siis nimetab ta seda Agnese koogiks.
*pakk tordipulbrit Eerika
*kivideta kirsikompotti
*400 g kohupiimakreem
*150 g võid
*2 muna
*1 dl suhkrut
*1 tl vanillisuhkrut
Pakk tordipulbrit Eerika segada võiga, kuid või ei tohiks olla päris sulanud, vaid pigem lihtsalt toasoe. Munad vahustada suhkruga ja vanillisuhkruga. Saadud segule lisada kohupiimakreem ja viimaks ka kirsid.
Kasutada 24-sentimeetrise läbimõõduga vormi, kuhu tõsta esialgu 2/3 tordipulbri segust, mille peale valada kohupiima-kirsi mass ning peale jällegi järelejäänud 1/3 tordipulbrit.
Panna ahju 30 minutiks 200 kraadi juures. Seejärel lasta veidi seista ja jahtuda ning kook ongi söömiseks valmis!