Saksa rahandusminister: Eesti pääseb eurotsooni lisatingimusteta

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa rahandusminister Wolfkang Schäuble (paremal) koos majandusministri Rainer Brüderlega.
Saksamaa rahandusminister Wolfkang Schäuble (paremal) koos majandusministri Rainer Brüderlega. Foto: AFP / Scanpix

Saksamaa rahandusminister Wolfgang Schäuble kinnitas Berliinis toimunud kohtumisel IRLi esimehe Mart Laariga, et Eesti on eurotsooni teretulnud ning avaldas veendumust, et mingite lisatingimuste seadmisest Eesti teel eurotsooni ei saa juttugi olla.


Laar arutas Saksamaa rahandusministriga majanduslikku olukorda nii Eestis kui regioonis laiemalt. Schäuble avaldas tunnustust Eesti poliitikale, mis on võimaldanud hoida eelarve puudujääki kontrolli all ning astuda sellega vajalikke samme eurotsooni suunas.

Tema hinnangul on see eriti positiivne, vaadates laiemalt Euroopas, sealhulgas eurotsoonis endas toimuvat, kus näiteks Kreeka olukord on erakordselt murettekitav.

Kommenteerides kohtumisel räägitut ütles Laar, et Schäuble avaldas tugevat toetust uutele liikmesriikidele ning pidas nendega täielikku arvestamist möödapääsmatult oluliseks.

Schäuble kritiseeris Saksamaa valitsuste neid otsuseid, mida tehti üle uute liikmesriikide peade, nendega konsulteerimata ning nende huve arvestamata. «Euroopa peab arvestama nende Nõukogude terrori all aastakümneid elanud rahvaste kogemust ja mitte laskma liikmesriikidel, kaasa arvatud Saksamaal, ajada Venemaa suhtes mingit separaatpoliitikat,» ütles Laar.

Laar ja Schäuble esinesid Berliinis Euroopa Majas korraldatud diskussioonil Euroopa mineviku ja tuleviku üle, kus muu hulgas oli kõne all ka kommunismi kuritegude teadvustamise vajadus Euroopas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles