Toimetaja: Marina Lohk
19. detsember 2009, 21:10
Pohla-mascarpone canneloni
150 g cannelloni pastat
0,5 l õunamahla
Pohlasegu:
*2,5 spl suhkrut
*400 g pohlasid
*1 tl kaneeli
Kooresegu:
*200 g mascarpone toorjuustu
*3 spl suhkrut
*2 muna
*2 dl 35% rõõska koort
*1 tl vanillisuhkrut
1. Aseta cannelloni torud ühekordse kihina suurde kaussi.
2. Kuumuta õunamahl keemiseni ja võta tulelt. Pintselda mahlaga cannelloni torusid ja lase 10 minutit tõmbuda.
4. Sega pohlasegu jaoks kõik ained omavahel.
5. Koorekihi jaoks vahusta munad suhkru ja toorjuustuga ning rõõsk koor vanillisuhkruga. Jaga koorekiht kaheks.
6. Sega pool koorekihti ja pohlasegu omavahel.
7. Täida torud koorekihi ja pohla seguga. Toru otstesse võid väljavoolamise vältimiseks torgata paraja suurusega õunatükid.
8. Määri lai lasanjevorm võiga.
9. Lao cannelloni torud ühe kihina vormi ja kata ülejäänud kooreseguga.
10. Küpseta 180-kraadises ahjus 35-40 minutit. Enne serveerimist lase canneloni torudel vormis veidike jahtuda. Serveeri soojalt koos hakitud piparkoogipuruga.