Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Retseptivõistluse finalistid: pohla-mascarpone canneloni

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Marina Lohk
Copy
Pohla-mascarpone canneloni.
Pohla-mascarpone canneloni. Foto: Liis Treimann
 

Pohla-mascarpone canneloni 

150 g cannelloni pastat

0,5 l õunamahla



Pohlasegu:

*2,5 spl suhkrut

*400 g pohlasid

*1 tl kaneeli



Kooresegu:

*200 g mascarpone toorjuustu

*3 spl suhkrut

*2 muna

*2 dl 35% rõõska koort

*1 tl vanillisuhkrut

1. Aseta cannelloni torud ühekordse kihina suurde kaussi.
2. Kuumuta õunamahl keemiseni ja võta tulelt. Pintselda mahlaga cannelloni torusid ja  lase 10 minutit tõmbuda.
4. Sega pohlasegu jaoks kõik ained omavahel.
5. Koorekihi jaoks vahusta munad suhkru ja toorjuustuga ning rõõsk koor vanillisuhkruga. Jaga koorekiht kaheks.
6. Sega pool koorekihti ja pohlasegu omavahel.
7. Täida torud  koorekihi ja pohla seguga. Toru otstesse võid väljavoolamise vältimiseks torgata paraja suurusega õunatükid.
8. Määri lai lasanjevorm võiga.
9. Lao cannelloni torud ühe kihina vormi ja kata ülejäänud kooreseguga.
10. Küpseta 180-kraadises ahjus 35-40 minutit. Enne serveerimist lase canneloni torudel vormis veidike jahtuda. Serveeri soojalt koos hakitud piparkoogipuruga.

Märksõnad

Tagasi üles