Märt Vooglaid: palgatõusu taotlejad on küünilised mölakad

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu istungite saal.
Riigikogu istungite saal. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kõik parlamendiliikmed, sõltumata erakonnast, kes hääletasid oma palgatõusu poolt, on ettevõtja Märt Vooglaiu hinnangul lihtsalt küünilised mölakad.


«Kui Raivo Järvi ütleb telesaates, et elab palgast palgani, samas on Eestis aga tuhandeid peresid, kus pole jõululauale leiva kõrvale võid ja vorstigi panna, siis kuidas seda nimetada?» küsib Vooglaid. «Või kui Erki Nool hädaldab, et ei saa väiksema palga korral endale autot liisida,» lisab ta teise näite. Samas saadetakse ajateenijad nädalavahetuseks koju, et toiduraha kokku hoida.

Kuluhüvitiste endisele tasemele tagasi tõstmise kohta ütleb Vooglaid, et praegu käib varjatud pätitegemine. «Kusjuures oma tasude tõstmise osas on koalitsioon ja opositsioon üllataavlt ühte meelt.» IRL käitus tema hinnangul aga veel eriti küüniliselt, hüpates eelnõu alt ära, teades samas, et see nagunii läbi läheb, ja teenides nii koguni kaks poliitilist plusspunkti.

Vooglaid üteb, et soovib kutsuda kõiki inimesi sellise ülbitsemise vastu avalikult välja astuma. «Omal ajal, kui kõik oli hästi ja palgad tõusid, soovisid nad olla rahvaga solidaarsed ja oma sisssetuleku keskmise palgaga siduda, nüüd aga, kui majandus langeb, soovivad nad ennast jälle sellest lahti siduda, sest muidu läheks jamaks ja nad hakkaksid vähem teenima,» selgitab ta toimuvat.

Vooglaiu hinnangul on paljuski sellise künismi levikus süüdi ajakirjandus, mis seda ei paljasta, aga ka iga kodaniku kohus oleks tema sõnul sel teemal sõna võtta.

Vooglaid avaldas lootust, et president kõnealust seadust välja ei kuuluta. «See on nüüd küll selline koht, kus president peaks sekkuma,» leidis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles