Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Piparkoogimaitseline hapukoorekook

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Marina Lohk
Copy
Piparkoogimaitseline hapukoorekook.
Piparkoogimaitseline hapukoorekook. Foto: Liis Treimann
Piparkoogimatseline hapukoorekook

*4 muna
*200 g suhkrut
*100 g võid
*250 g hapukoort
*300 g jahu
*1 tl küpsetuspulbrit
*0,5 tl vanillisuhkrut
*200 ml (üks keskmine klaasitäis) purustatud piparkooke

Munad koos suhkruga kausis lahti kloppida või mikseriga veidi vahustada. Lisada toasoe või ja hapukoor. Teises kausis segada omavahel jahu, küpsetuspulber ja vanillisuhkur. Segada mõlema kausi segu kokku ja lisada purustatud piparkoogid.

Määrida lahtikäiv ahjuvorm võiga või vooderdada küpsetuspaberiga. Kallata taigen vormi ja küpsetada umbes 180 kraadi juures 35-40 minutit või kuni kook on seest küps.

Serveerimisel võib kasutada jäätist.

Märksõnad

Tagasi üles