Arakas ja Lepik ostsid pankrotis Lepa Kaubakeskuse

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lepa kaubakeskus.
Lepa kaubakeskus. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Lepa Kaubakeskuse kolmandal pankrotivara enampakkumisel omandas Pärnus asuva kaubamaja, ärihoone ja turu 25,7 miljoni krooniga Arti Arakasele ja Kristjan Lepikule kuuluva Eften Kinnisvarafondi ja Silikaat Grupi tütarettevõtte ühisfirma Lepa Keskus OÜ.


Keskuse halduseks loodud firma kuulub võrdsetes osades Eften Kinnisvarafondile ja Silikaat Grupile kuuluvale osaühingule Aromare. Pärnu Linnavalitsuse kõrval paiknevates hoonetes on koos poolelioleva laiendusega 5996 ruutmeetrit suletud netopinda, teatas ettevõte.

Eften Capitali tegevjuhi Viljar Arakase sõnul on mõne kuu jooksul plaan jõuda sinnamaale, et keskuses avaks uksed üks korralik toidupood, millest Pärnu kesklinnas selgelt puudust tuntakse ning mille jaoks ei ole mitmed poed kesklinnas ja rannarajoonis sobivat pinda leidnud.


Ta lisas, et sellise hinnaga ostes on firmal jõudu pooleliolev ehitus lõpule viia, keskusesse elu uuesti sisse puhuda ja poodnikele mõistlikke lepingutingimusi pakkuda.

Keskuses jätkavad üürnikena Eesti Post, apteegipidajad Pharmac ja Mai apteek, Pagaripoiste pagariäri, pärnakatele hästi tuntud lihakarn ja hulk
turukauplejaid, kelle igapäevast tegevust omandivahetus ei puuduta muul viisil, kui et loob suurema kindluse keskuse tulevikuperspektiivide osas, rääkis Arakas. Ta lisas, et lõpusirgel on värbamisprotsess Lepa Keskuse juhataja
leidmiseks.

Eften Capital on 2008. aastal grupi Eesti ettevõtjate poolt asutatud peamiselt kinnisvarale spetsialiseerunud varavalitsemise ettevõte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles