Enn Kunila: ma pole veel kunagi ühtegi maali müünud

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Kunila ja Eerik Haameri maal «Mere põhi».
Enn Kunila ja Eerik Haameri maal «Mere põhi». Foto: Peeter Langovits

Suurettevõtja Enn Kunila ütleb, et ei kogu maale ärilisel eesmärgil ja pole seni veel ühtegi neist maha müünud.


Kunila sai enda sõnul kunstipisiku kaasa lapsepõlvest, sest kasvas väga kultuurilembeses kodus ja käis varakult koos vanematega kunstinäitustel kaasas. Ta ei pea ennast kirglikuks kollektsionääriks, vaid on maale koju ostnud meeldivuse pärast.

«Mulle lihtsalt meeldib kunsti keskel elada,» lausus Kunila, lisades, et mingil hetkel muutub kunstihuvi siiski juba harrastuseks. Tõsisema kollektsioneerimise puhul tuleb hakata mõtlema, mis suunas edasi liikuda.

Ise kogub ta Eesti kunstnike loomingut ja on õnnelik, et Eesti on nii väike, et kogusse on võimalik saada pea kõigi tuntumate meistrite teoseid, nii et see esindab kogu Eesti kunstiajalugu. See on tema sõnul ühe kollektsionääri jaoks väga suur väljakutse.

Küsimusele, kui väärtuslikuks ta oma kunstikogu hindab, vastas Kunila, et tema hindab kunstiväärtust ega oska seda rahasse arvestada. Ka pole ta kunagi ainsatki maali müünud ja enda sõnul ei teagi, kuidas seda teha. «Leian, et Eesti kunstiklassika on nii väärtuslik, et seda tuleb rohkem tutvustada,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles