Jõululugu: jõulu meeleolu

Kersti Raud
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulud
Jõulud Foto: Lennart Rikk

Jõulud on ühed toredad ajad ja see toob südamesse rõõmu.Eriti ootamatu on see ,kui näed õues järsku valget lund,mis on nii sätendav ja ilus.Mina mäletan üht jõuluõhtut ,mis jäi mulle nii hästi meelde.Need jõulud olid parimad mu elus.


Mõnus oli süüa verivorsti ja kartulit. Ning ka muidugi midagi muud, mis on jõuludega seotud. See tekitas väga soojatunde südames. Väga magus lõhn oli piparkookidel.Kõik tundus isuäratav. Peale söömist on alati lapsed rahutud, sest nad ootavad jõuluvana.

Samuti ka mina olin oma vendadega rahutu. Ootasime kaua aega jõuluvana ja tunne oli kõhe. Ma mäletan, kui mu ema ja isa läksid kööki ja ka vennad, siis mina jäin üksinda söögilaua juurde. Piparkookide lõhn oli hingemattev. Mandariinid ja verivorstid olid nii silmapaistvad. Mõtlesin, et ikkagi on see ootamine nii raske. Järsku kipun vaatama kuuske ja kahtlustavad tunded on, kuid ikka olen oma soojade tunnetega rahul. Pärast ikka mõtlen, et, mis seal kuuse all nii ilusat on. Seal oli midagi punakat, rohelist ja muid erksaid värve. Kui lähemalt vaatasin, siis hakkasin karjuma, et kingipakid on kuuse all. See oli nii vahva. Vennad kihutasid juba minu poole ja ka ema ja isa. Kõik olid vaimustuses.

Parajasti ma olin tahtnud endale nukku saada ja mu soov läks täide. Vennad said jõuluvanalt kahe peale mingisuguse auto raja ja seal oli komplektis kaasas ka kaks autot. Nimelt sinine ja punane. Mina sain endale roosade riietega nuku. Ta oli imearmas ja ma olin väga õnnelik. Ema oli mu nukule teinud ka voodi. Kui kingitused kätte saime, hakkasime ikka mängima nendega. Mina meelsasti mängisin oma nukuga ja vennad oma autodega. See jõuluaeg oli lihtsalt rabav ja tore. Ma poleks arvanudki, et see aeg on täis rõõmu ja põnevust. Väga soe tunne oli pidada neid jõule. Minu arvates olid need jõulud väga toredad ja hetkel on need mu parimad jõulud. Mäletan neid ja meenutaksin vanu jõule meelsalt.


Tervitades Ja Tuhat Tervist Kõigile !

Autor : Mariliis Vabamäe

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles