Töötuse leevendamiseks on järgmisel aastal kokku 600 miljonit krooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Virumaal näitab ametlikult registreeritud töötute arv langustendentsi.
Lääne-Virumaal näitab ametlikult registreeritud töötute arv langustendentsi. Foto: TEET SUUR/VIRUMAA TEATAJA

Sotsiaalminister kinnitas sel nädalal Euroopa Sotsiaalfondist rahastatava tööhõiveprogrammi, mille abil kasutatakse järgmisel aastal üle 422 miljoni krooni töötuse ennetamiseks ja selle tagajärgede leevendamiseks. Lisaks saadavad asutused ja ettevõtted taotleda 200 miljoni ulatuses toetusi.

Sotsiaalminister Hanno Pevkuri sõnul uut programmi juba oodatakse. «Palgatoetust saab tööandja ka praegu küsida, kuid võrreldes varasemaga oleme muutnud taotlemise tingimusi lihtsamaks,» sõnas minister. Tema hinnangul peaks see soodustama töötute tööle võtmist.

«Jätkuvalt pöörame tähelepanu täiend- ja ümberõppe võimalustele. Samuti pakutakse ka tööpraktikat, mis annab võimaluse tööandjale leida sobiv inimene,» ütles minister.

«Töötuse ennetamiseks on eraldi rõhk pandud neile inimestele, kes on saanud koondamisteate - nemad võivad saada näiteks nõustamist, töövahendust või pakutakse neile erinevaid täiendkoolitusvõimalusi,» lisas ta.

Programmi eesmärgid on töötust ennetada ja töökaotuse tagajärgi leevendada, aga ka tööhõive suurendamine, tööpuuduse vähendamine ja töötuse kestuse lühendamine. Oluline on ka see, et tööotsijale oleksid paremini kättesaadavad vajaminev info ning teenused.

Programmi eelarve järgmisel aastal on kokku üle 422 miljoni krooni, sellest ESF toetus üle 353 miljoni krooni. Võrreldes tänavuse aastaga on eelarve suurenenud.

Programmile lisaks saavad riigiasutused, kohalikud omavalitused, ettevõtjad ning ka MTÜd ja sihtasutused toetust avatud taotlusvoorust. Järgmisel aastal saavad rahastuse projektid 200 miljonit krooni ulatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles