Päevatoimetaja:
Sander Silm

Retseptisoovitus: jõulukeeks

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Kena jõululauda kaunistab ka maitsev jõulukeeks.
Kena jõululauda kaunistab ka maitsev jõulukeeks. Foto: Marina Puškar

175 g võid

175 g suhkrut

30 g suhkrusiirupit

3 muna

175 g jahu

40 g mandlilaaste

1 tl küpsetuspulbrit

50 ml konjakit

25 g kuivatatud jõhvikaid

35 g Kreeka pähkleid

50 g kuivatatud viigimarju

40 g kuivatatud aprikoose

Pane kuivatatud puuviljad konjakisse likku. Vahusta sulatatud või suhkru ja suhkrusiirupiga ning jätka vahustamist. Lisa üks muna korraga ja iga munaga koos ka üks supilusikas jahu, lõpuks lisa ülejäänud jahu. Seejärel sega sisse konjakis paisunud kuivatatud puuviljad, pähklid, mandlilaastud ja küpsetuspulber.

Valmista ette neljakandiline küpsetusvorm. Kata vormi põhi küpsetuspaberiga, vormi seinad määri võiga. Vala taigen vormi ja kata pealt küpsetuspaberiga. Küpseta ahjus 150 kraadi juures 1,5 tundi. Keeks on küps, kui tikuga torgates keeksi sisu selle külge ei kleepu.

Võta keeks ahjust välja ja torka sellesse kahvliga augud. Vala keeksile allesjäänud konjak ning lase pool tundi seista, seejärel võta vormist välja. Enne söömist peaks keeksil vähemalt 2 ööpäeva seista laskma, soovitatavalt jahedas.

Allikas: Fazer Amica

Märksõnad

Tagasi üles