ERR.ee: rahandusminister soovitab loobuda kolmest valimislubadusest

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teadlaste sõnul tekitavad täiskasvanutes mõnutunnet puudutused, mis sarnanevad väikelaste hellitamisel kasutatavatele
Teadlaste sõnul tekitavad täiskasvanutes mõnutunnet puudutused, mis sarnanevad väikelaste hellitamisel kasutatavatele Foto: Peeter Langovits.

Rahandusminister Ivari Padar tõstatas taas idee peatada tulumaksu alandamine ja maksuvaba miinimumi tõstmine ning loobuda tulumaksu vabastusest alates esimesest lapsest, mis on võimuliidu olulisemad valimislubadused.

Nendest valimislubadustest loobumine oli kõne all juba aprillis, kui hakati arutama eelarvekulutuste kärpimist, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Padar sõnas, et tegemist on järgmise aasta eelarve kontekstis 2,5 miljardi kroonise summaga, mis vajab tõsist arutelu.

Tulumaksu alandamise peatamist või edasilükkamist toetab ka Isamaa ja Res Publica Liit, kelle hinnangul aitaks see täita riigikassat kuni 800 miljoni krooniga ja säilitada seeläbi eelarve tasakaalu.

Peaminister Andrus Ansip ütles, et peab üksikisiku tulumaksumäära alandamist ja füüsilisest isiku tulumaksumäära alandamist pikas plaanis Eesti jaoks ülimalt oluliseks ning märkis, et maksualandusest loobumine oleks küllalt lühinägelik.

Nii Ansip kui ka majandusminister Juhan Parts on aga seda meelt, et tulumaksust vabastamisest alates esimest lapsest ei ole võimalik enam loobuda, sest see on juba seadustatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles