AS Järvevana: maadevahetused oli seaduslikud

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Villu Reiljan ja tema kaitsja Aivar Pilv maadevahetuse protsessil kohtus.
Villu Reiljan ja tema kaitsja Aivar Pilv maadevahetuse protsessil kohtus. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Maadevahetuse kohtuasjas osaleva AS Järvevana teatel toimus täna Harju maakohtus kõnealuse protsessi viimane istung sel aastal, seni on kõik tunnistajad kinnitanud maadevahetuste seaduslikkust.


AS Järvevana teatel on seni antud kohtuasjas üle kuulatud ligi 30 prokuratuuri poolt kutsutud tunnistajat.

Kõik tunnistajad on kinnitanud, et maadevahetused olid seaduslikud, samuti ei ole ükski tunnistaja teadnud ametiisikutele altkäemaksu lubamisest või andmisest. Kaitse tunnistajaid veel üle kuulatud ei ole.

Ka märgiti teates, et kohtuasjas on tunnistajate ülekuulamise vahel prokurörid avaldanud dokumentaalseid tõendeid.

Põhiliselt on avaldatud tõendeid, mis annavad tunnistust sellest, et AS Järvevana endine tütarettevõtja OÜ Woody soovis vahetada ja vahetas maid.

AS Järvevana hinnangul ei ole seni avaldatud aga ühtegi dokumentaalset tõendit, mis viitaks altkäemaksu lubamisele või andmisele või vahetustehingute ebaseaduslikkusele.

Kõikide süüdistatavate kaitsjad on korduvalt juhtinud kohtu tähelepanu asjaolule, et prokuratuur ei võimalda kaitseõiguse teostamist, kuna ei too välja tõendi asjakohasust, samuti haakuvust tõendamisesemega.

AS Järvevana kaitsja vandeadvokaat Leon Glikman esitas 7. detsembril kohtule järjekordse taotluse viidetega Euroopa Inimõiguste Kohtu lahenditele seoses kaitseõiguse jätkuva rikkumisega. Sarnase taotluse esitas 8. detsembril ka Villu Reiljani kaitsja vandeadvokaat Aivar Pilv.

Samuti avaldas AS Järvevana lootust, et kui kohtuasjaga seotud inimesi on aastate jooksul jälgitud ja pealt kuulatud, on seda tehtud seaduslikult ning nõuetekohaselt registreeritud ja kuupäevastatud lubade ja volituste alusel.

AS Järvevana on veendunud, et kõik maade vahetustehingud olid sooritatud seaduslikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles