Kaju: diislikütuse hind Eestis läheb Soome omast mööda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tankla.
Tankla. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Uuest aastast möödub Eestis müüdava diislikütuse jaehind maksutõusude tõttu sama kütuse hinnast Soomes, prognoosis Neste Eesti ASi peadirektor Indrek Kaju.


Kaju ütles, et Eestis on kuni detsembri lõpuni diislikütuse aktsiis 5,78 krooni liiter ja Soomes 5,16 krooni liiter ehk vahe on umbes 62 senti liitri kohta.

«Kui praegu on diislikütus ainult kohati Soomes odavam, siis pärast 1. jaanuari Eesti aktsiisitõusu muutub olukord Eesti kütuseostjate jaoks veel kurvemaks,» lisas ta.

Kaju sõnul on siis diislikütus Eesti omast odavam nii Soomes, Venemaal kui ka Lätis.

Helsingis on kolmapäevase seisuga paiguti diislikütuse liitri hind Neste Oili ja ka muude kütusemüüjate tanklates 0,979 eurot ehk 15,30 krooni. Eestis on diislikütuse liitri hinnaks Neste tanklates 15,35 krooni, sama hind kehtib ka Olerexi, Alexela ja Statoili kiirjaamades.

Kolmapäeval on riigikogus lõpphääletusel aktsiisiseaduse täiendus, mis tõstab tuleval aasta 1. jaanuarist diislikütuse liitri hinda 42 senti ja bensiiniliitri hinda 45 senti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles