Coca-Cola on otsustanud osa tootmisest Eestist ära viia

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Coca-Cola tehas Tallinnas.
Coca-Cola tehas Tallinnas. Foto: Marina Puškar

Coca-Cola kavatseb lähiajal plastpudelites jookide tootmise Eestist ümber paigutada Leedus asuvasse tehasesse ning klaaspudelites jookide tootmise allhanke korras Poola viia. Postimehele saabunud vihje järgi on 1. aprillil ootavast töökaotusest teada antud 66 inimesele.


Coca-Cola teatas eelmisel aastal, et on asunud analüüsima võimalusi Eestist ära kolida. Ühe variandina pakuti välja, et kogu tootmine viiakse Lätti. Eile märkis Coca-Cola HBC Eesti avalike suhete juht Piret Jaaks, et Läti-plaan on veel jõus, kuid lähiajal seal uut tehast ehitama ei hakata.



«Vahepeal oleme analüüsinud praegust turuolukorda, et vastu võtta otsus järgmiste sammude osas,» sõnas ta.



«Juhtkond jõudis järeldusele, et me ei alusta veel uue tehase ehitamist, kuid vahepealse lahendusena, üleminekul tulevikutehase lahendusele, on meil kavatsus PET-pakendite tootmine ümber paigutada meie Leedus Alytuses asuvasse tehasesse ning viia klaaspudelite tootmine allhanke korras Poola.»



Jaaks täpsustas, et firma on leidnud sobiva maatüki Lätis Ropažis ning lähiajal on plaan see maatükk ära osta. Küsimusele, kas Eesti töötajad kavatsetakse koondada, Jaaksilt otsest vastust saada ei õnnestunud.



«Arvesse võttes meie pikaajalist liidripositsiooni alkoholivabade jookide turul Eestis, on Coca-Cola HBC võtnud enda kohuseks tegutseda turul kui vastutustundlik tööandja,» märkis ta. «Oleme alustanud meie töötajate ning töötajate esindajatega eelkirjeldatud ettepaneku osas konsultatsioone.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles