Kartellilepe tõi 800 miljoni kroonise trahvi

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stora Ensol tuleb maksta hiigeltrahv.
Stora Ensol tuleb maksta hiigeltrahv. Foto: fordaq.com

Kohus määras täna kahele suurele Soome metsatöötlejale Stora Ensole ning Metsaliidule kartellikokkuleppe eest 51 miljoni euro ehk ligi 800 miljoni kroonise trahvi.


Trahv määrati kõnealustele osapooltele hinnakokkulepete eest, mis toimusid aastatel 1997-2004, kirjutas Helsingin Sanomat.



Kohtuotsuse kohaselt tuleb Stora Ensol trahvina tasuda 30 miljonit eurot ehk 470 miljonit krooni, Metsaliidul aga 21 miljonit eurot ehk 328 miljonit krooni. Sellises mahus nõudis karistusi ka kohalik konkurentsiamet.



Kuna Stora Enso oma süüd ei tunnista, on tõenäoline, et kohtuasi jätkub kõrgema astme kohtus. Samas on Metsaliit osa süüdistusi omaks võtnud. Just Metsaliidu jaoks arvatakse olevat tegu eriti häbiväärse olukorraga, kuna liitu kuulub 130 000 metsaomanikku.



Kartelliprotsess sai alguse 2004. aastal, mil Soome üks juhtivaid metsatööstuskontserne UPM otsustas paljastada kartelli, milles oli osaline ka ise. Tänu sellele sammule pääses UPM ise süüdistustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles