Hea asukohaga siseministeeriumi maja müük nurjus

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine siseministeeriumi hoone Pagari 1.
Endine siseministeeriumi hoone Pagari 1. Foto: Mihkel Maripuu

Riigi Kinnisvara pole siiani suutnud maha müüa siseministeeriumi Pagari tn 1 asuvat maja, kuna siiani peetud läbirääkimised võimalike investoritega on nurjunud.


Pagari tänav 1 asuv maja, kust siseministeeriumi ametnikud lähiajal välja kolivad, on pika ja värvika ajalooga hoone. Kuigi maja ehitati 1911-1912 esialgu elumajaks, jõudis seal tegutseda EW sõjaministeerium, NKVD ja ka KGB. Viimase piinamiskambritena kasutatud keldrid on siiani legendaarsed.

Lähiajal jääb maja tühjaks, mistõttu üritab Riigi Kinnisvara majast lahti saada. Kuna majal kehtivad aga oma asukoha tõttu igasugused piirangud, pole siiani investorit leitud. «Kui plaani vaadata, võiks sinna korterid ehitada. Büroo poole pealt on suur miinus parkimise teema,» tunnistas müügiga tegelev RKASi ametnik Ülari Mõttus.

Kui palju maja väärt olla võiks, ei osanud mees öelda. «Vanalinnas tehingud praktiliselt puuduvad, kuna vaba pinda pea polegi. Hinda vaadatakse tehingute pealt. Pakun, et kui kinnisvarabüroodelt hindamist tellida, oleksid tulemuse käärid päris suured,» ennustas ta.

Praegu on veel maja osaliselt siseministeeriumi ametnikega hõivatud, kuid Mõttuse sõnul lõppevad üürilepingud ministeeriumiga lähiajal.

Uusi pakkumisi ootab RKAS 20. jaanuarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles